17 thoughts on “Neuvonpitoa zakazlaiseen tapaan III”

 1. Olette todistaneet Liam Neesonin.

  Seuraa biisilistaa:

  1. Tom Morello: Super Battle
  2. John Debney: Mayhem in Monaco
  3. Steve Jablonsky: Punch, Hold, Slide, Repeat
  4. Steve Jablonsky: Honor to the End
  5. Ylläolevan viisun viimeinen minuutti
  6. Cris Velasco & Sascha Dikiciyan: Legacy of the Normandy
  7. First Aid Kit: My Silver Lining

 2. ”Saattaa tietty johtua siitä, että ollaan häiriköity sen mökkiä varmaan vuoden päivät.”

  Repesin luvattoman pahasti tuolle.

  Ja tämä oli muuten ihan parhautta. Vaikka koko viesti oli tavallaan vain tylsää mättöä, se oli tosi vähän sitä tylsää! Ja aika paljon tosi siistiä. Ja jopa välillä aika syvällistä. Ja mukava nähdä näitä hahmoja samassa paikassa. Siinä vaiheessa, kun Allianssin alakynsi alkoi näyttää naurettavan epärealistiselta, onneksi osasitte vähän höllentää ja lopussa vähän perustellakin sitä. Eiköhän sillä vältetä suurimpien sotajuonifanaatikkojen vihat.

  Kaiken kaikkiaan pidin, ja oho, tulipa kerrankin aika pitkästi kommenttia.

 3. oh no! the emotional pain associated with, or characterized by feelings of disadvantage, loss, despair, helplessness, disappointment and sorrow man has sent you into FEELS REALM

  Tämä viesti on kirjaimellisesti 100% sisällöstään joko 100% RÄJÄHDYKSIÄ tai 100% FEELS.
  … joka on oikeastaan juuri oikeanlaista Klaanonia. Hyvin tehty!

  Sar(a/i)ji levätköön rauhassa herneissä.
  monta ohjusta/6

 4. Melkoinen vastakohtien viesti! Loppupuoli oli (tietenkin) mielenkiintoisempi – Hauska, että Saraji-arkki eteni (päättyi?) ja Jögge takasin Klaaniin.

  Taistelupuolta olisi voinut ehkä vähän tiivistääkin, mutta ei skakdiosioita, ne olivat hulvattoman hauskoja (kiitos, Mato). Brezit kyllä kuumotteli, kun niillä ei ole vieläkään juonihaarniskoja. Toimintakohtauksissa oli yleistä Marvel-elokuvafiilistä, joka välittyi mainiosti.

  Pahisten massalahtaamisesta voisi joku valittaa, vaan minä tyydyn sanomaan, että Laivasto kiittää.

  Hieno musiikki lopussa ja iso kuva oli hieno myös.

 5. Jaa jaa.

  Ristiriitainen paketti. Sanonpa alkuun ne hyvät jutut niin tulevat sanotuiksi. Ilahduin Gaggulabion täysin perustelemattomasta roolista, kuvitus oli mainiota ja Sarajin nitistäminen tuli noh, omalla tavallaan positiivisena yllärinä. Hahmokuolemat ovat olleet sen verran harvassa. Petyin kyllä ehkä iiiihan vähän, että kaikki Sarajin huonot valinnat ns. valkopestiin Biancalla.

  Kaiken kaikkiaan ihan hauskaa mättöä, ja viimeisellä tuntemattomalla vahki va:lla kutkuttelu on sanalla sanoen perseestä! Onko se Jake? Jumalauta, onko se Jake? Mitä muita vahkitontun näköisiä juttuja Klaanissa muka on? ONKO SE JAKE?

  Nyt menemme siihen osioon, joka piti minua lukemasta tätä loppupuolta aika pitkään, koska olin aika pettynyt. Nascoston väki tulee siis ilmeisesti kasuaalisti KENRAALINSATAMAAN, sammuttaa kaikki puolustukset ja upottaa koko vartiolaivaston saamatta käytännössä ollenkaan naarmuja.

  Jaha jaha.

  Tällainen tarinaprojekti kaipaa aika paljon solidaarisuutta, muiden huomioimista. Haluan ainakin itse, että silloin kun tanssin toisten kirjoittajien sektorilla, kunnioitan kirjoittajien luomia kuvia hahmoista ja kokonaisuuksista enkä halua jyrätä mitään muiden omaa omien juonieni painon alle.
  Tämä viesti tuntui väistävän noin kolme vuotta nazorak-rakentelua ja teki niistä taas alkuaikojen massatapettavia videopelipahiksia. Parin terroristin kopla hyökkää niiden isoimpaan satamaan ja ilmeisesti ei kuole verisesti? Ei tehnyt kyllä hirveän hyvää vastaesitellyn Metastaasinkaan uskottavuudelle, että se ei saanut tuota ennakoitua. Ja mitä kävi sille kaikelle niiden tulivoimalle, jota tuolla satamassa on varmaan enemmän kuin missään?

  Erityisen vähän minä pidän siitä, että tällaista tehdään nopeana tykityksenä niin, että nazorak-hahmoja kirjoittavat haluavat tai suorastaan joutuvat siivoamaan sotkut jälkeenpäin. Minulla ei ole mitään mielenkiintoa tehdä viestiä nimellä ”Kenraali 001 saa kuulla, että toisen juonen päähenkilöt tulivat rellestämään Kentsunsatamaan”. Silti tämä vähän kuin tuntuisi pakottavan minua sellaisiin toimenpiteisiin ihan vain että funktionaalinen pääpahiksemme ei näytä ihan täydeltä käsipuolelta idiootilta. Minusta on vähän kelju temppu tehdä jotain tällaista, mutta jättää jäljet siivoamatta, ja rehellisesti pyydän että teette tälle vaikka kahteen pekkaan käsittelyä ja järkeilyä. Minä en halua yrittää keksiä, miksi tuossa kävi noin. Ja sen perusteella mitä torakoista, Allianssista ja esikunnasta tiedämme, ei tunnu kovin todennäköiseltä että Nascoston väki jätettäisiin tämän jälkeen rauhaan. Ei todellakaan.

  Hahmojen ylivoimaisuuskin maistuu vähän puulta, ja ensimmäistä kertaa pitkään aikaan näkyy, miten suhteettoman isoja kaikki Käsi-sivujuonen jutut ovat, kun ne laitetaan vaihteeksi kylki kylkeä vasten sotajuonen kanssa. Tässä on jo aika monta vuotta rakenneltu sellaista versiota nazorak-imperiumista, joka on lopulta omassa mittakaavassaan jotain aika pelottavaa. Pari viikkoa olemassa olleen terroristiryhmittymän ei pitäisi lähteä ryttyilemään sellaisille. Ei minua nyt välttämättä haittaa jos Purifierin osapuoli on globaalisti pelottavampi voima kuin Allianssi, mutta siinä vaiheessa kun sivujuonen hahmot voivat käydä riehumassa pääjuonessa ilman huolen häivää, jotain on pielessä.

  En tarkoita tätä millään pahalla, mutta pojat, teillä on vähän siivoustöitä edessä.

  1. Annan Joi’un mennä yksityiskohtaisemmin Käsiasioihin kun se ilmestyy.

   Pariin pointtiin vastaan. Ensinnäkin, tässä olisi ainakin ajatus, että hetkikin pitempään tuolla olisi koitunut ongelmaksi. Natsikosto lamautti kommunikaatioyhteydet lyhyeksi aikaa täydellä yllätyshyökkäyksellä (-> torakoiden kaltainen valtava rataksisto vaatii kommunikaatiota toimivaan sodankäyntiin, sillä siellä ei erityisesti kannusteta liikkuvaan ja improvisoivaan alijohtamiseen.) ja saivat sillä sen kymmenen-viisitoista minuuttia aikaa saada Saraji sieltä.

   Minä en miellä että tämä olisi ollut vakava sotilaallinen isku Allianssin voimalle – joukko satama-altaaseen upotettuja pienempiä laivoja ei todennäköisesti vaikuta mitenkään isompaan kuvioon (tiesittekö että miltei kaikki Pearl Harborissa upotetut laivat nostettiin ja korjattiin vuoden sisään iskusta?)

   Ja ei tässä ollut kyllä aikomustakaan jättää tätä tähän. Viestin loppuun ei vain kannata änkeä ihan liikaa asioiden puintia. Minä kyllä käyn näitä asioita Allianssin kannalta mielelläni läpi, jos se on siitä kiinni. Niiden näkökulmasta kyseessähän oli Klaanilaisten sotilaallinen isku – Bio-Klaanin jäsen teki yllätyshyökkäyksen ja pakeni Klaaniin.

   Ja mitä Metastaasiin tulee, en usko, että se on vielä toimintavalmis. Vastahan se laukaistiin. Tiedustelutukikohdan asentaminen kupolin kattoon vaatinee aikaa.

  2. Minä en rehellisesti osaa nähdä tätä noin isona, en sitten niin millään. Tätä mietittiin, suunniteltiin ja tasapainotettiin aika pitkään juurikin uskottavuus mielessä ja lopputulos oli arviolta vartin kestävä yllätysisku, joka sekin päättyi siihen, että naurettavalla nopeudella organisoituvat nazorakit kääntävät tilanteen ylivoimaiseksi, kolmelle luodinkestävälle ja isolle tykistölle epäkäytännöllisen pienelle kohteelle.

   Komentotornin ja radiomaston lisäksi nazorakit menettivät tässä yhteensä seitsemän laivaa ja rakettireppuheeboja, mikä ei kyllä niiden mittapuulla tunnu ihan hirveän paljolta, enkä näe varsinaisesti syytä 001:lle kilahtaa aiheesta. Ei Pearl Harborkaan ollut jenkeille sotateknisesti mikään menetys.

   Kommunikaatiot saatiin pystyyn käytännössä välittömästi ja vihollinen ajettiin ulos satamasta melkoisella vauhdilla. Ottaen huomioon sen hävyttömän tulivoiman, mitä Killjoy läsnäolollaan taisteluihin tuo, oli tämä Nazorakien massiivisuuden huomioon ottaen lähinnä… intensiivinen harjoitus?

   Missään vaiheessa ei ole ollut tarkoitus astua kenenkään varpailla ja pyydän vilpittömästi anteeksi jos tämä on tehnyt nazorak-kirjoittajien elämästä vaikeaa, mutta henkilökohtaisesti suosittelisin suhteuttamaan tämän tapahtumia Allianssin todelliseen kokoon. Jokaisessa satamassa on hiljaisempia hetkiä ja toistaiseksi ropen aikana jokaisessa taistelussa turpaan ottaneella teknosaatanallamme kävi nyt kerrankin tuuri. Jos siellä satamassa olisi ollut joku Rautasiipi parkissa, niin pudotusalus olisi kyllä kääntynyt 180 astetta sen sileän tien. Nyt tilanne oli kuitenkin otollinen lyhyeen hit-and-run-iskuun, joka sekin kääntyi loppua kohti lähinnä kolmen rautaselakhin viivytysoperaatioksi.

   Mitä tämän jälkipuintiin tulee, niin kuten viestissä varmaan ilmi kävi, niin torakoiden tiedustelupalvelulla on jotain meneillään ja tätäkin tullaan puimaan vielä siellä suunnalla. Kaikki ajallaan, kuitenkin.

   Käsi-juonen massiivisuusargumenttia en nyt ihan ymmärrä. Varsinkaan, kun vaikkapa Purifierilla ei ollut tämän kanssa oikeastaan mitään tekemistä. Eikä sen todellakaan ole tarkoitus olla Allianssia massiivisempi osapuolena. Tämän episodin pointti oli Killjoy. Ja se kuinka hän on valmis pyyhkimään edestään kenet tahansa, joka tulee hänen ja kostoretkensä väliin. Siinä jos missä on tyyppi, joka ei välitä siitä kenelle ryttyilee. Terrori-isku on terrori-isku. Se onko sen vastaanottavana osapuolena jotain pelottavaa vaiko ei, on irrelevanttia.

   Joten… en ole ihan varma, että miten tämän käärisi paperiin. Paljon menneen toimintaläsähdyksistä oppineena väitän, että tähän on käytetty ihan hävyttömän paljon ajatustyötä ja perustelemista. Mielestäni ehkä jopa niin paljon, että tekstin flow välillä kärsi tarpeesta selitellä asioita liikaa. On kovin sääli, jos nämä perustelut eivät välittyneet tekstistä tarpeeksi hyvin, mutta puolustan silti tehtyjä päätöksiä loppuun asti. Väitän kovasti, että pienellä tarkkaavaisuudella ja isoimpien räjähdyksien alle katsomisella saa aika helposti esille maailman sisällä toimivan logiikan.

   1. Pitemmin argumentoimatta: Se, mikä tarinassa välittyy ja se, mitä kommenteissa kuullaan kirjoittajilta itseltään ovat aivan eri asioita. Ja mieluummin haluaisin nämä perustelut tarinassa itsessään.

    Olkoonkin että ajatuksenne ovat oikein kivoja, viestistä itsestään välittyy vähän eri kuva, ja toivon että tulevaisuus korjaa asiaa.

    Lisäksi mitä tulee Purry-jutun suuruuteen: Purrylla on ilmeisesti käsissään koko Metru Nuin puolustus Biancan myötä. En ole ihan varma kuinka paljon niitä vahkeja on, mutta arvaisin että VITUSTI. Eihän se tähän viestiin liity, kunhan perustelen miksi Purry vaikuttaa silmissäni lopulta globaalisti isommalta uhkalta kuin Allianssi.

    1. Ja pahoittelenpa tosiaan vielä, jos kuulostin töykeältä ässhöyliltä, sillä kyllä minä tästä viestistä lopulta ihan mielettömästi tykkäsin. Harmittaa vain vähän, että sen isommat väärät implikaatiot jäivät kummittelemaan kaiken oikeasti hyvän päälle.

 6. First and foremost: Lähettiiih~

  Krhm mutta siis niin. Puolia ja puolia. Olen tyytyväinen, että kävitte yllä olleen keskustelun jo, eikä minun sitä tarvitse tehdä. Tästä näki kyllä, että ns. tasapainopuolta oltiin mietitty, mutta oli tämä silti vähän epäsolidaarinen: ”sankari-yksiköillä” oli aika paljon free actioneita siihen nähden, että tuolla olisi pitänyt olla kai aika paljon torakoiden kivääreitä? Mainittakoon vielä, että jos Jögge onnistui vielä livahtamaan Klaaniin kaikkien huomaamatta, koen lievää/keskisuurta ahdistusta, koska eivätkö ne nyt pentele saa sitä puolustustaan ikinä pystyyn.

  No, se on siinä mielessä sivuseikka, että pidin tästä tosi paljon! Koska huumorimätöt ovat parhaita mättöjä, varsinkin kun ne välillä lakkaamat olemasta huumoria. Superpisteet Gagun kivikoulutuksesta ja NINJOJEN comebackista. Myös hienoa Miksu-toimintaa.

  Sarajin hahmo hoidettiin kunnialla loppuun, enkä itse ainakaan tulkinnut asiaa niin, että veri pestiin hänen käsistään täysin. Koska se, että aina voi valita oli vähän koko jutun pointti? Ehkä hänen syntinsä oli se, että hän ei koskaan kyseenalaistanut valintojaan? Olisihan hän voinut tulla tuohon lopputulokseen jo aiemmin.

  Ja tosiaan, olinkin odottanut vanhan kunnon ”Tunteet johtavat” -taglinen paluuta! Se tuotiin mainiosti mukaan.

  Ja kuka edes tekisi tuollaisia loppukuumotteluja? Come on man!

  PS. Laivanupotuksessa on kaksi pelaajaa.

  Ja Rautasiipi on minun hahmoni lelu.

  ;^)

 7. Moni asia on jo sanottu, mutta kommentoin kuitenkin.
  Itse en varsinaisesti pitänyt konfliktia niin suurena ja epärealistisena, koska (korjatkaa jos olen väärässä) en muista että Kenraalinsatamaa olisi aiemmin kuvailtu. Minun on ainakin hankala hahmottaa, kuinka tärkeä satama oli kyseessä (toki ”Kenraali” hieman kuulostaa arvokkaalta).

  Mutta suoraan sanottuna pidin tästä kovin. Toisaalta minulle tällaisia pitkiä viestejä, jotka on pääosin kerrontaa, ovat aina aika hidas lukea. Valitettavasti Sarajin kuolema spoilaantui minulle jo aikaisemmin, mutta kohtauksessa riitti silti paljon yllätyksiä.

  Lisäksi tulen kaartelemaan Liam Neesonista aiheutuvan jälkipyykin ympärillä kuin haaskalintu etsien mahdollisuuksia änkeä omia torakkajuttuja sen varjolla.

  Lisäksi, 720 ja direktiivi 98.

  Mutta… miten Brezien haarniskat ovat maatuskia?

Vastaa